F1 Nieuws

De toppers van de afgelopen triple header: Verstappen zo goed als foutloos

22-08-2020 08:24

De tweede triple header van het Formule 1-seizoen 2020 zit erop en het is tijd om te kijken wie het beste presteerde tijdens de afgelopen drie races. Er zaten wat opvallende momenten tussen in de afgelopen drie Grands Prix.

Max Verstappen

Max Verstappen was de afgelopen drie Grands Prix zo goed als foutloos. De Nederlander haalt alles uit de Red Bull Racing RB16 en wist in de drie races niet lager te finishen dan de tweede plaats. Ook wist de Nederlander slechts één keer niet in de top drie te starten, tijdens de race die hij de dag later wel wist te winnen.

Lewis Hamilton

De Mercedes mag dan wel de beste auto van het veld zijn, maar er moet ook een coureur in zitten die weet hoe hij zo’n monster op volle snelheid op de baan houdt. Net zoals Verstappen doet Lewis Hamilton weinig fout. Twee overwinningen in drie races, waarvan één op drie wielen. Hij is wederom de grote titelfavoriet.

Nico Hülkenberg

Het mag niet als een verrassing komen dat Nico Hülkenberg bij de toppers zit van de afgelopen drie raceweekenden. De Duitser werd op donderdagavond opgeroepen voorafgaand aan de Britse Grand Prix om Sergio Perez te vervangen en zat op vrijdagochtend al in de Racing Point.

Het eerste weekend was vooral wennen aan de RP20 voor de 33-jarige coureur, maar in het tweede weekend op Silverstone wist hij vriend en vijand te verbazen door zijn Racing Point op een derde plek te kwalificeren. Die derde positie wist hij weliswaar niet te behouden in de race, maar hij finishte op een keurige zevende plek.

Pierre Gasly

Pierre Gasly doet dit seizoen nog niet heel veel fout. In de afgelopen drie races wist hij tweemaal in de punten te eindigen, waarbij zijn enige niet-puntenfinish een elfde plek was. De Fransman staat in de kwalificatieduels met 6-0 op teamgenoot Daniil Kvyat en heeft 14 van de 16 punten gescoord voor AlphaTauri dit seizoen.

Racing Point

Racing Point heeft een bewogen maand achter de rug. Sergio Perez die besmet raakte met het coronavirus, waardoor er op het laatste moment een vervanger moest worden geregeld, een boete van €400.000,- en 15 punten in mindering.

Toch staat het team haar mannetje. Uiteindelijk kregen ze de auto van Hülkenberg niet aan de praat tijdens de Britse Grand Prix, maar verder wisten de coureurs altijd punten te scoren. Het lijkt een kwestie van tijd voordat we een van de Racing Points op het podium zien.