Veel successen voor MP Motorsport in Formule 2 en Formule 3

16-08-2020 12:35
1

Naast de Formule 1 rijden de Formule 2 en Formule 3 ook dit weekend op het circuit in Barcelona. In die twee junior-klasses rijdt ook een Nederlands team mee, namelijk MP Motorsport. Dat team heeft in Spanje meerdere successen geboekt en voornamelijk in de F2 hebben ze uitstekend gepresteerd.

De goede prestaties begonnen al op zaterdag. In een spannende race in de Formule 2 wist Nobuharu Matsushita vanaf de achttiende plek de overwinning te behalen. Door een perfect getimede safety car kon de Japanner voor banden wisselen en voorin het veld terugkeren. Vanaf daar was het duidelijk dat Matsushita de feature-race zou gaan winnen.

Zondag dubbel succes

Op zondag was er dubbel succes voor het Nederlandse team. In de Formule 3 wist Richard Verschoor een knappe vierde plaats te behalen, achter Oscar Piastri, Alex Peroni en Matteo Nannini. Na de F3 was het de beurt aan de F2 om de sprint race te rijden. Daar was het de Braziliaan Felipe Drugovich die vanaf de tweede startplek geweldig weg was.

Vanuit daar was het een makkelijke race voor de coureur van MP Motorsport. Hij wist zijn gat tot de tweede plaats elke ronde te vergroten en uiteindelijk had hij een voorsprong van bijna tien seconden op de tweede plaats, Luca Ghiotto. Het Nederlandse team heeft dus twee overwinningen behaald in de F2 en behaalt daarmee goede punten voor het constructeurskampioenschap.