Kwalificatie Formule E Jakarta: Günther pakt eerste pole, Frijns P7

03-06-2023 07:22
2
Author profile picture

Daniel de Ruiter

Max Günther heeft in Jakarta pole position gepakt voor de E Prix van Indonesië. De Duitser was altijd de coureur met de meeste races achter zijn naam zonder een pole position. De Maserati MSG Racing-coureur start dit weekend voor het eerst van pole.

Günter pakt eerste pole position, Frijns P7

Met deze prestatie pakt Günther ook direct al drie kampioenschapspunten. Het werd in de kwalificatiefinale uitgevochten door de Duitser en Jake Dennis van Avalanche Andretti Formula E. Dennis ging in groep A als snelste door samen met drie andere bekende namen, Stoffel Vandoorne, Jean-Eric Vergne en de Nederlandse Robin Frijns. In groep B was Günther direct het snelst. Hij werd nauw op de hielen gezeten door Pascal Wehrlein.

Dennis versloeg in de kwartfinales Frijns van ABT Cupra met een ronde die bijna een halve seconde sneller was. Günther nam het in die fase op tegen Maserati-teamgenoot Edoardo Motara. De Duitser won en stond in de halve finale tegen landgenoot Wehrlein. In de andere halve finale vocht Dennis het uit met Vergne. Zo kwamen Günther en Dennis elkaar tegen in de finale die door Günther met 1:08:141 werd gewonnen. Hij was ruim drie tienden sneller.

Met Günther, Dennis, Wehrlein en Vergne in die volgorde op de eerste twee startrijen is de kop van het veld goed verdeeld over vier teams. Op P7 staat de hoogst geplaatste Cupra-coureur, Frijns, met achter zich René Rast van McLaren. De race in Jakarta start om 10:00 uur Nederlandse tijd. De race duurt 45 minuten plus één ronde.