F1 Nieuws

Russell wint na tijdstraf van Albon: 'Zit hier dan toch met gemengde gevoelens'

08-02-2021 08:29
2

George Russell won na een gevecht met Alexander Albon de virtuele Grand Prix van Groot-Brittannië. Enzo Fittipaldi wist nog de eerste race van dit kampioenschap te winnen, maar nu was het aan de Williams-coureur.

In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen is opnieuw het Virtuele Formule 1-kampioenschap van start gegaan met de F1-game van Codemasters. F1 2020 is het platform waarop de spelers moeten laten zien wie de beste coureur is, en op Silverstone ging het duel tussen Albon en Russell. De Brit kwam als sterkste uit de strijd.

Russell verslaat Albon

‘’Ik zit hier wel met gemengde gevoelens, maar het is een win-win voor ons als duo, dus we accepteren het’’, zegt Russell na de race. De Brit kwam namelijk niet als eerste over de streep. Dat was Alexander Albon, maar die had nog een tijdstraf van drie seconden te goed, waardoor zijn inhaalactie in de laatste ronde voor niks was.

‘’De nieuwe F1-game is een enorme stap vooruit. Vorig jaar was niet iedereen er blij mee, maar deze is veel realistischer. Het houd je toch scherp, want je moet consistent zijn tijdens de race en dat is hetzelfde of je nou kart of ik een F1-wagens zit. Daarnaast is het vooral leuk om te doen’’, besluit de coureur van Williams.