Algemeen

Update WK-stand F1 | Dit is het verschil tussen Verstappen en Leclerc

08-05-2022 23:29 Laatste update: 09-05-2022 06:49
4

Na de Grand Prix van Australië was het verschil tussen Charles Leclerc en Max Verstappen levensgroot, maar dankzij overwinningen van de Red Bull Racing-coureur in Imola en Miami is het gat nog maar negentien punten. Sergio Perez is nog altijd de nummer drie na vijf Grands Prix in 2022.

Verstappen kwam als eerste over de finish in de straten van Miami en bovendien liet hij in de slotfase de snelste ronde van de dag noteren. Het leverde hem de maximale 26 punten op, terwijl rivaal Leclerc genoegen moest nemen met achttien punten. Het gat is dus opnieuw een stukje minder groot geworden.

Carlos Sainz pakte een podiumplaats, maar moet nog wel Perez en George Russell voor zich dulden. Alexander Albon wist voor de tweede keer in de punten te rijden. Gestart vanaf P18 eindigde hij als tiende en scoorde hij opnieuw één WK-punt: een mooie prestatie van de jonge Brit.

Update: Alonso krijgt nog een straf

Fernando Alonso ontving tijdens de race al een straf van vijf seconden vanwege een overtreding op Pierre Gasly. De FIA heeft na de race besloten hem nog eens vijf seconden straf te geven voor een ander incident. Hierdoor zien we ook een kleine wijziging in het kampioenschap in het voordeel van Williams-coureur Alexander Albon. De Britse Thai gaat de Spanjaard namelijk ook voorbij in het klassement.