F1 Nieuws

Poll: Wie is volgens jullie de 'GPblog Driver of the Day' van Turkije?

10-10-2021 20:38 Laatste update: 20:42
4

De Grand Prix van Turkije was geen hele natte, maar ook geen droge race. Alle coureurs startten en eindigden op de intermediate banden. Valtteri Bottas ging er uiteindelijk met de winst vandoor en Red Bull Racing behaalde een dubbel podium met Max Verstappen op P2 en Sergio Perez op P3.

Wie is de GPblog Driver of the Day?

Carlos Sainz won de Driver of the Day award van de Formule 1 met 25 procent van de stemmen van de wereldwijde kijkers. De Ferrari-coureur startte van achteraan de grid en wist zich terug naar de achtste plek te vechten. Sainz maakte meerdere mooie inhaalacties.

Bottas won de race op dominante manier. Verstappen kwam niet dicht bij een inhaalactie en de Fin kwam over de finish met een voorsprong van bijna vijftien seconden. Het was een foutloze race van Bottas, die meer dan een jaar moest wachten op zijn negende overwinning. Lewis Hamilton moest het uiteindelijk doen met een vijfde plek, nadat een late pitstop zorgde voor problemen met de banden.

Leclerc en Red Bull

Charles Leclerc behaalt geen slecht resultaat op P4 voor Ferrari, maar het zag er even uit alsof hij op het podium kon eindigen. Natuurlijk kan Verstappen ook niet vergeten worden, die ook een foutloze race reed en het beste uit de auto haalde. Teamgenoot Perez kwam van P7 naar P3 om het dubbele podium compleet te maken voor Red Bull en behaalde daarmee de tweede plaats in de Driver of the Day poll van de F1. Het levert benodigde punten op in het constructeurskampioenschap. Stem hieronder in de poll op jullie GPblog Driver of the Day.