Algemeen

Dutch TT | Winst voor Bagnaia, eerste podium voor team van Rossi

26-06-2022 15:05 Laatste update: 15:45
3

Francesco Bagnaia wint de Dutch TT in Assen. De Italiaan kwam binnen na ruim 40 minuten racen op het TT-circuit. Mooi nieuws voor het MotoGP-team van Valentino Rossi. Mooney VR46 Racing pakt dankzij Marco Bezzecchi haar eerste podiumplek in het kampioenschap.

TT-winst voor Bagnaia

De Dutch TT begon op zondag om 14:00 en Bagnaia was absoluut foutloos in Nederland. De Italiaan, die voor het team van Ducati rijdt, won alweer zijn derde race van 2022. Kampioenschapsleider Fabio Quartararo kwam tweemaal ten val, finishte de race niet en zag zijn concurrenten dichter bij komen.

Bezzecchi pakte zijn allereerste MotoGP-podium en daarmee ook het eerste podium van het nieuwe team van Rossi. Maverick Viñales stond voor het eerst met Aprilia op het podium, de Spanjaard werd derde. De strijd om P4 was bijzonder spannend met Aleix Espargaro, Brad Binder en Jack Miller. De laatstgenoemde stond op de vierde plek tot en met de allerlaatste bocht. Zowel Espargaro als Binder wisten de Australiër toch nog in te halen.

Nederlanders in de Moto2

Eerder op de zondag kwamen Nederlanders Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh in actie in de Moto2. Bendsneyder kan zeer tevreden terugkijken op zijn thuisrace, want na een ijzersterk optreden, waarin hij zelfs even derde lag, werd hij als vijfde afgevlagd. De zestienjarige Van den Goorbergh werd achttiende. De race werd gewonnen door Augusto Fernández. In de Moto3 was Ayumu Sasaki de winnaar.