F1 Nieuws

Norris nieuwe koning regelmaat na unieke vijftiende plaats Hamilton

13-06-2021 16:59
8 Reacties

Met de vijftiende plaats van Lewis Hamilton kwam er een einde aan een hele bijzondere reeks. Het was namelijk voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk 2018 dat hij niet in de punten finishte bij een GP waar hij aan de start stond. Nu zal hij de kroon van de regelmaat moeten overdragen aan een andere Brit.

Lando Norris is na de GP van Azerbeidzjan namelijk de enige coureur die bij alle races in de punten eindigde dit seizoen. Dat levert hem, ook dankzij twee podiumplaatsen, nu de vierde plaats in het kampioenschap op. Hij laat daarbij coureurs als Valtteri Bottas en Charles Leclerc, die ogenschijnlijk sneller materiaal hebben, achter zich.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door GPblog.com Nederland (@gpblog_nl)

Norris nog ver verwijderd van 'onmogelijk' record Hamilton

De reeks van Norris duurt overigens al langer dan de eerste zes races van dit seizoen. De laatste vijf races van 2020 eindigde hij namelijk ook al in de punten. Dat is natuurlijk een uitstekende prestatie, maar om in de recordboeken terecht te komen, zal hij nog heel wat races uit de problemen moeten blijven. Het huidige record staat dus op naam van Lewis Hamilton, met 48 achtereenvolgende puntenfinishes, een reeks die met zijn corona besmetting in Bahrein vorig jaar ten einde kwam.

Wie in de statistieken van Hamilton duikt, zal zien dat die vijftiende plaats in Azerbeidzjan eigenlijk nog veel specialer is dan het al lijkt. Het was namelijk de eerste keer in meer dan 8 jaar dat de wereldkampioen niet door een uitvalbeurt geen punten haalde. De laatste keer dat dat gebeurde, was tijdens de GP van Spanje in 2013, waar hij twaalfde werd.