F1 Power Rankings | Verstappen weer op vertrouwde plek na GP Japan

27-09-2023 19:00
4
Author profile picture

Daniel de Ruiter

Na een slecht weekend in Singapore, waarin Max Verstappen niet eens in de top tien stond, staat de Nederlander nu weer vertrouwd bovenaan de F1 Power Rankings na de Grand Prix van Japan. De Red Bull Racing-coureur scoorde perfect, maar ook rookies Oscar Piastri en Liam Lawson deden het wederom goed.

Verstappen pakt weer P1 in F1 Power Rankings

Verstappen sloeg terug in Japan en liet zien dat hij niet loog toen hij in Singapore zei dat het slechte weekend slechts iets eenmaligs was. Met zijn solide kwalificatie en race won Verstappen in Japan met overmacht. Red Bull wist daardoor de constructeurstitel al vroeg in het seizoen te bemachtigen. F1.com klasseert Verstappen bovenaan in de F1 Power Rankings met een 10 en schrijft dat hij zijn derde F1-titel al met één hand vast heeft.

Naast hem op het podium finishten McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. In de Power Rankings vinden we de twee ook terug op P2 en P3. Norris met een 9.4 en Piastri met een 8.6. Over Norris wordt gezegd dat hij in Japan liet zien een racewinnaar te zijn in de toekomst. “Hij kwam op zondag de baan op als een man met een missie.”

Rookies imponeren opnieuw

Teamgenoot Piastri krijgt veel ontzag voor het behalen van zijn eerste podium in een hoofdrace en zijn eerste start op de eerste startrij voor een hoofdrace. Piastri werd derde na een P2-kwalificatie. Dat hij een plek verloor in de race aan zijn teamgenoot heeft hem hoogstwaarschijnlijk wat punten in het klassement gekost, maar met de 8.6 gaat zijn gemiddelde weer omhoog.

Liam Lawson imponeerde in Japan ook weer. De Nieuw-Zeelander is op een gedeelde vijfde plek gekwalificeerd samen met Lewis Hamilton. Beide coureurs krijgen een 7.6 voor hun race. F1.com: “Eerder in het weekend werd aangekondigd dat AlphaTauri in 2024 doorgaat met Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo. Als er één manier was om het team te laten zien wat ze gaan missen, was het wel met zijn race in Japan.”

Lawson zakt met zijn 7.6 wel een plaatsje in de ranglijst van het seizoen. Fernando Alonso zakt iets, waardoor hij nu net als Hamilton gemiddeld op een 7.9 staat op een gedeelde P2. Lawson staat daarachter op P4 met een gemiddelde 7.8.