Wolff hekelt gedrag FIA: Wij waren daar in 2021 het slachtoffer van

Wolff hekelt gedrag FIA: "Wij waren daar in 2021 het slachtoffer van"

24-03-2023 17:14
118

Rik Seinen

Toto Wolff heeft de tijdstraf van Fernando Alonso in de Grand Prix van Saoedi-Arabië vergeleken met de seizoensfinale van 2021. Geciteerd door Motorsportweek.com trekt de Mercedes-teambaas de vergelijking tussen beide situaties waarin de wedstrijdleiding en de FIA controversiële keuzes maakten.

Wolff verwijst natuurlijk naar de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, waarin Max Verstappen in de laatste ronde de leiding over wist te nemen en zo zijn eerste kampioenschapstitel wist te veroveren. De controversiële keuze in kwestie was de beslissing van Michael Masi om onder de safety car enkel de auto’s tussen Verstappen en Lewis Hamilton weg te laten rijden, zodat er nog steeds één ronde overbleef om te racen. Mercedes maakte achteraf bezwaar tegen deze keuze, maar de FIA gaf het team geen gelijk.

Wolff vindt dat Alonso het podium verdiende

Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2023 kreeg Alonso na afloop van de race een tijdstraf van tien seconden, waardoor hij zijn podiumplek verloor. Aston Martin maakte bezwaar tegen deze keuze. De FIA en de stewards stelden Aston Martin in het gelijk en daarmee kreeg Alonso zijn derde plek weer terug, die anders naar George Russell gegaan zou zijn. Volgens Wolff heeft de FIA in beide gevallen overhaast gehandeld.

“Allereerst wil ik zeggen dat de straf veel te streng was, want Fernando en Aston Martin verdienden dat podium”, begint Wolff zijn analyse. “Ik heb liever dat de FIA wat meer de tijd neemt om de juiste keuze te maken dan dat ze te snel reageren en een beslissing nemen die verkeerd is. Wij waren daar in 2021 het slachtoffer van toen het entertainment de overhand kreeg en de beste coureur van zijn titel beroofd werd. Dus in dat opzicht heb ik liever dat we niet op het podium staan maar achteraf wel de juiste beslissing genomen wordt.”