Algemeen

Volledige uitslag GP Spanje | Maximale score voor Verstappen in Barcelona

04-06-2023 16:34 Laatste update: 18:43
20

Max Verstappen heeft zijn derde Formule 1-zege op rij weten te grijpen in de Grand Prix van Spanje. De Nederlander had werkelijk niets te vrezen van de concurrentie en kwam met een voorsprong van meer dan twintig seconden over de finish. De andere podiumplaatsen waren voor Lewis Hamilton en George Russell.

Sergio Perez moest van buiten de top-tien komen en hoopte op een podiumplaats, maar de Red Bull Racing-coureur kwam daarvoor net tekort. De Mercedessen waren opvallend rap en wisten de RB19 van de Mexicaan achter zich te houden. Carlos Sainz, diede race als tweede mocht aanvangen, zakte vanwege de hoge bandenslijtage bij de SF23 terug naar P5.

Voor de Aston Martins was het een matige zondag. Lance Stroll en Fernando Alonso kwamen niet verder dan een respectievelijke zesde en zevende plaats. Esteban Ocon, Guanyu Zhou en Pierre Gasly pakten de overige punten.