Alonso doet goede zaken: F3-protégés winnen beide races

Rik Seinen

Fernando Alonso heeft een goed weekend achter de rug: naast zijn eigen succesvolle debuutrace voor Aston Martin zag de Spanjaard zijn protégés de winst pakken in de Formule 3.

Formule 3-coureurs winnen beide races in Bahrein

Alonso richtte enige tijd terug zijn eigen managementbureau op: A14 Management, een verwijzing naar Alonsos gridnummer 14. Het doel van het managementbureau is om jonge coureurs houvast en ondersteuning te bieden terwijl ze hun weg in de motorsport proberen te vinden. Inmiddels heeft de organisatie zeven coureurs onder zijn hoede, waaronder twee coureurs in de Formule 3.

Deze coureurs waren afgelopen weekend de grote winnaars in de Formule 3. In het weekend waarin Alonso zelf zijn eerste podium in anderhalf jaar tijd wist te behalen in de Formule 1, won Pepe Marti de sprintrace in de Formule 3 en een dag later won Gabriel Bortoleto de volledige race in dezelfde klasse.

De andere coureurs uit het A14 Management kennen een iets minder succesvol seizoen. In de Formule 2 heeft Clement Novalak nog geen enkel punt weten te scoren, en Formule E-coureur Maximilian Gunther is eveneens puntloos en heeft in twee van de vijf races de finishlijn niet weten te bereiken.