27-09-2023 20:17 Laatste update: 20:36
3
Author profile picture

Daniel de Ruiter

De Grand Prix van India op het Buddh International Circuit keert mogelijk terug. Het Indiase Business Today meldt van ingewijden te hebben vernomen dat er binnenkort gesprekken plaats gaan vinden met de FIA.

De race in India stond van 2011 tot en met 2013 op de F1-kalender. Het was in de kampioensjaren van Sebastian Vettel en de Duitser won elke race die werd gehouden in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Volgens het Indiase medium was het evenement een succes en trok het enthousiastelingen vanuit het hele land. Eén van de grootste redenen dat de GP na drie jaar van de kalender werd gehaald was vanwege de annulering van belastingvrijstelling voor amusement door de overheid.

GP India keert mogelijk terug naar Formule 1-kalender

Dezelfde krant meldt dat er een mogelijkheid is dat de GP van India weer terugkeert: “Gesprekken met de F1-organisatie zullen naar verwachting binnenkort plaatsvinden.”  Daarbij vermeldt het medium dat de MotoGP die op het circuit wordt gehouden er mogelijk aan heeft bijgedragen dat er weer wordt gedacht aan een plek op de F1-kalender. De Formule E race van 2023 in Hyderabad heeft er mogelijk ook aan bijgedragen. Hoewel, de race staat niet op de Formule E-kalender van volgend jaar omdat de organisatie van het evenement sinds augustus niet meer bestaat.

De Formule E-race die in 2023 voor het eerst werd gehouden in India werd wel erg positief ontvangen door het Indiase publiek. Het evenement werd ook door FIA-president Mohammed Ben Sulayem goed ontvangen. Hij zei toen: “Er kan meer gedaan worden in India, waaronder een terugkeer van de Formule 1.” Volgens Ben Sulayem zijn de constructeurs en het publiek in India en China aanwezig: “We bereiken maar net het topje van de ijsberg. Er zijn 2.8 miljard mensen in deze twee landen en er zijn minder dan 8.000 racelicenties."