F1 Nieuws

Marko reageert op uitspraak Hamilton over Abu Dhabi 2021: 'Begrijp ik niet'

18-11-2022 10:41
56

De Formule 1 keert voor het eerst weer terug naar het circuit waar in 2021 de laatste controversiële race van het seizoen plaatsvond. Max Verstappen won daar de wereldtitel in de allerlaatste ronde. Helmut Marko reageert op de recente uitspraken van Lewis Hamilton, die zei dat de finale gemanipuleerd was.

Het is inmiddels alweer een jaar geleden, maar de F1 praat nog altijd na over de gebeurtenissen van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Vanwege de beslissingen van Michael Masi kreeg Verstappen in de laatste ronde van de race de kans om titelrivaal Hamilton in te halen voor de overwinning. De Brit lag het grootste gedeelte van de race aan de leiding, totdat er een safety car kwam na de crash van Nicholas Latifi.

In aanloop naar Abu Dhabi heeft Hamilton de finale van afgelopen jaar omschreven als “gemanipuleerd”. Marko reageert bij Sky Germany op de uitspraken van de zevenvoudig wereldkampioen. "Nou, dat begrijp ik helemaal niet. De wedstrijdleider heeft besloten. Het feit dat twee auto's niet naar voren werden gehaald, zou geen verschil hebben gemaakt.”

Abu Dhabi 2021 moet verleden tijd zijn

Hamilton wilde zelf geen vragen beantwoorden over Abu Dhabi tijdens de persconferentie op donderdag. Ook Marko wil niet langer stilstaan bij de gebeurtenissen van een jaar geleden. "We kijken vooruit. Het kampioenschap is beslist. We kunnen dit onderwerp niet steeds weer ter sprake brengen”, aldus de Red Bull Racing-adviseur.