F1 Nieuws

F1 Power Rankings Monaco | Perez is Verstappen ruimschoots de baas

01-06-2022 17:41 Laatste update: 18:10
14

Sergio Perez was de verrassende winnaar van de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan was zijn concurrenten van Ferrari én teamgenoot Max Verstappen de baas, waardoor hij de meeste punten van het weekend behaalde. Wat betekent dit voor de Power Rankings van de Formule 1?

De juryleden lieten op Formula1.com weer hun licht schijnen op het weekend en kwamen tot de conclusie dat Sergio Perez de hoogste score van de dag verdiende. Met een 9.2 kan de Mexicaan zeer tevreden zijn en is hij Charles Leclerc, die mede door pech geen podiumplaats had, de baas. Hij kreeg tóch een 9.0 van de juryleden.

Lando Norris is op de derde plaats terug te vinden. De Brit kwam niet verder dan de zesde plaats in de race, maar de coureur zou alles uit zijn wagen hebben gehaald. Bovendien deed hij het een stuk beter dan teamgenoot Daniel Ricciardo die met de dertiende positie buiten de punten finishte.

Verstappen verliest koppositie aan Leclerc

Max Verstappen, die op de derde plaats eindigde in de race, pakte met een 7.6 de zesde plaats en kon daarmee niet voorkomen dat Carlos Sainz en Geoge Russell (allebei 8.4) voor hem eindigden. Dat betekent dat Verstappen zijn koppositie in het Power Rankings Leaderboard kwijtraakt aan Leclerc. Waar de Monegask een gemiddelde van een 8.9 heeft, komt Verstappen voorlopig niet verder dan een 8.8. Russell staat op de derde positie met een 8.3.