F1 Nieuws

Controversiële finale in Abu Dhabi is genomineerd voor een BAFTA

31-03-2022 14:53
11

De controversiële Grand Prix van Abu Dhabi is genomineerd voor een British Academy Film Award. In de categorie sport kiezen de Britten het belangrijkste sportmoment van 2021, en dit jaar hoort daar ook de finale tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton bij.

De BAFTA’s zijn samen met de Academy Awards en de Golden Globes de belangrijkste prijzen binnen de filmindustrie. Dit jaar maakt de seizoensfinale in Abu Dhabi kans op de prijs, waar Hamilton en Verstappen met een gelijk aantal punten begonnen aan de race. Uiteindelijk wist de Nederlander in de laatste ronde van de race zijn rivaal in te halen voor zijn eerste wereldtitel.

Naast de F1-race zijn ook de Olympische Spelen in Tokio genomineerd, evenals de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal tussen Engeland en Denemarken. Als laatste maakt een van de belangrijkste races in de paardensport, The Grand National, ook kans op de prijs.

F1 al eerder genomineerd voor BAFTA

Het is niet de eerste keer dat een F1-race is genomineerd voor een BAFTA. Zo werd de Grand Prix van Bahrein in 2020 genomineerd, waar de auto van Romain Grosjean in vlammen opging na een harde crash tegen de vangrail. De populaire Netflix-show Drive To Survive verdedigt dit jaar de titel van 'Best Factual Sound', die vorig jaar werd gewonnen bij de BAFTA TV Craft Awards.