Power Rankings Miami: Verstappen tweede, Alonso scoort bijna perfect

10-05-2023 18:18 Laatste update: 18:53
34

Niels Lagemaat

Max Verstappen won de Grand Prix in Miami vanaf de negende startpositie na een fout in de kwalificatie en krijgt daarmee de tweede plek in de Power Rankings op de officiële Formule 1-website. Fernando Alonso heeft de eerste plek bemachtigd met een nagenoeg perfecte score.

De vijf juryleden van Formula1.com hebben Alonso een 9.6 gegeven voor zijn optreden in Miami. Alonso werd tweede in de chaotische kwalificatie en reed in een eenzame race naar de derde plek. Met zijn vierde podium in vijf races zet Alonso zijn uitstekende start van het seizoen voort.

Verstappen op P2

Na Alonso komt Verstappen op de tweede plek met een 9.0 als beoordeling van de jury. Volgens de analisten stak de Nederlander het hele weekend boven de rest van het veld uit, alleen het feit dat hij geen tijd heeft neergezet in Q3 kost de Nederlander een hogere score.

Na Verstappen komt George Russell op de derde plek met 8.8, de jonge Brit was vele malen sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton dit weekend en finishte op een prima vierde positie. Daarna volgen op de vierde en vijfde positie respectievelijk Kevin Magnussen en Sergio Perez. De Deen krijgt een 8.2 voor zijn optreden in Miami en Perez krijgt een 7.8.

In het klassement, waar het gemiddelde wordt genomen van alle scores, blijft de top drie hetzelfde met Alonso voor Verstappen en daarna Perez. Russell is door zijn goede weekend zijn teamgenoot Hamilton voorbij en staat daardoor nu op de vierde positie.

Bron: Formula1.com