15-04-2022 11:29
1

Carlos Sainz viel tijdens de Grand Prix van Australië uit nadat hij in het gravel was beland. Het was een teleurstellend resultaat waardoor de Spanjaard ook een unieke reeks ten einde zag komen.

Balen in Australië

Sainz begon het Formule 1-seizoen van 2022 nog aardig met twee podiumplekken. De Spanjaard was weliswaar trager dan zijn teamgenoot in de kwalificatie en de race, maar in punten verloor hij niet veel terrein. In Melbourne ging het echter helemaal mis voor Sainz, die na een mislukte kwalificatie de race op zondag niet eens uitreed.

Op zaterdag zat het Sainz al niet mee. Allereerst werd zijn eerste snelle ronde in Q3 geschrapt door de rode vlag die net viel voor hij over de finish kwam en door een probleem in de garage ging hij te laat naar buiten voor zijn tweede run. Hij kwam niet verder dan P9 en in de race bleek de keuze om op de harde band te starten niet de juiste.

Reeks ten einde voor Sainz

Toch was het de Ferrari-coureur zelf die een einde maakte aan zijn race, door net iets te agressief te rijden in de beginfase van de race waar zijn banden nog niet goed werkten en hij aan alle kanten voorbij werd gereden. Hij ging te wild door het gras, belandde in het gravel en kwam daar vervolgens niet meer uit.

Sainz verloor hierdoor kostbare punten in de titelstrijd, maar zag ook een bijzondere reeks in rook opgaan. De Grand Prix van Rusland in 2020 was namelijk de laatste race geweest waar Sainz niet de finish had gehaald. In de 31 daaropvolgende races was Sainz continu aan de finish gekomen, met twee keer een elfde plek als slechtste resultaat. De DNF in Australië maakte echter een eind aan deze imposante reeks.