F1 Nieuws

Webber ziet weinig kans voor Red Bull: 'Wordt lastig dit terug te winnen'

13-04-2022 14:59 Laatste update: 15:06
4

Mark Webber denkt dat het een zware klus gaat worden voor Red Bull Racing om nog terug te kunnen komen in het gevecht om het kampioenschap. In Australië liet het Oostenrijkse team achttien punten liggen, omdat Max Verstappen uitviel vanaf de tweede positie.

Red Bull verliest veel punten

Webber is niet te spreken over zijn oude werkgever Red Bull. Volgens de negenvoudig Grand Prix-winnaar is de RB18 snel, maar was de auto niet snel genoeg om de Australische Grand Prix te winnen. “Maar als je achttien punten verliest en misschien ook de snelste ronde en de rest. Dan zijn dat veel punten die je in het putje gooit, enorm veel punten”, zegt Webber bij Channel 4.

Voor de derde keer in drie races tijd kwam er minimaal één van de twee Red Bull-wagens niet over de finish in 2022. In Bahrein finishten beide coureurs niet, terwijl er in Saoedi-Arabië een eerste en vierde plek werd behaald. Op Albert Park in Australië leek het team op weg naar een keurige tweede en derde plek, maar moest Max Verstappen zijn race vroegtijdig beëindigen vanwege een technisch probleem.

Leclerc wint weer

Terwijl Verstappen voor de tweede keer in drie races uitviel, won Charles Leclerc zijn tweede Grand Prix van 2022. Volgens Webber zal Red Bull dit verlies niet snel inhalen. “Deze punten worden lastig om terug te winnen”, zegt de Australiër. Webber denkt dat Red Bull hard zal doorwerken, maar zegt dat Ferrari al een zeer grote voorsprong heeft genomen.