F1 Nieuws

Leclerc en Albon winnen, terwijl geldbedrag oploopt tot 48.000 dollar

15-04-2020 08:16

Dinsdagavond kwamen verschillende coureurs weer in actie voor de tweede avond van The Race for the World. Charles Leclerc en Alexander Albon wisten te winnen, maar het belangrijkste was het oplopende geldbedrag. De teller staat nu op 48.000 dollar.

Leclerc versus Norris

Het Race for the World-kampioenschap wordt gehouden op de F1 2019-game van Codemasters en is in het leven geroepen door F1-coureurs om geld in te zamelen voor het goede doel. Samen willen ze 100.000 euro inzamelen voor de Wereldgezondheidsorganisatie en zondagavond ging dat goed van start met al 33.000 dollar.

De races zelf zijn minder belangrijk voor de coureurs, al willen die natuurlijk altijd winnen. Het eerste evenement werd gewonnen door Arthur Leclerc, maar dit keer was het de beurt aan zijn broer Charles. Een pole voor Luca Albon (ja, het broertje van) was verrassend te noemen voor de eerste race, maar Leclerc en Lando Norris vochten uiteindelijk om de zege.

Een Albon podium

Het was de Monegask die het duel zou winnen, Norris eindigde na een mislukte undercut op de tweede plek en Renault-junior, Christian Lundgaard, werd derde. De tweede race was het Alexander Albon die domineerde en van start tot finish aan de leiding ging. Charles werd tweede met achter zich Luca Albon, waardoor het podium bezet was door twee Albonnen.

De tweede dag van The Race For The World levered helaas minder geld op. De coureurs verzamelde dit keer 15.000 dollar, waardoor de teller nu op 48.000 dollar staat. Net niet halverwege het gestelde doel, maar vrijdagavond is er nog een laatste kans tijdens de laatste race van dit evenement.