Video | Verstappen rijdt snelste ronde in Baku voor dramatische exit door klapband

08-06-2021 12:32
3

Max Verstappen was onderweg naar een dominante zege tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar zag zijn race vroegtijdig eindigen door een klapband. Dit gebeurde slechts vier ronden voor de finish, enkele ronden nadat hij de snelste ronde van de wedstrijd klokte.

Snelste ronde voor Verstappen in Baku, maar geen extra punt

De snelste ronde werd gedurende de wedstrijd gewisseld tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Ook Sergio Perez had de snelste ronde een tijdje op zijn naam staan terwijl hij Hamilton van zich afhield. Uiteindelijk was het de Nederlander die met een 1:44.481 de snelste tijd neerzette in ronde 44, en deze tijd werd niet meer verbeterd.

De Red Bull Racing-coureur leek dan ook op weg naar een eenvoudige overwinning, maar dat beeld verdween op dramatische wijze toen zijn linker achterband klapte bij het ingaan van ronde 48. De crash had een rode vlag als gevolg, waar de coureurs de kans kregen om hun banden te wisselen.

Hierna volgde een herstart, met slechts twee ronden te gaan. Perez moest hierbij zijn eerste plaats verdedigen tegen Hamilton, die beter wegkwam en de leiding leek over te nemen. Door een fout schoot hij echter rechtdoor, waardoor ook hij met nul punten naar huis ging. In theorie had Verstappen wel recht op een extra punt door de snelste ronde te rijden, maar omdat hij door zijn crash buiten de top tien eindigde loopt hij ook die mis.