Jos Verstappen boekt succes in Noord-Franse rally: "Ik heb me vermaakt"

F1 Nieuws

Jos Verstappen tweede in Rallye des Route du Nord
11 februari om 16:00

Jos Verstappen heeft zaterdag een mooi resultaat geboekt in de Rallye des Route du Nord, waar hij voor het eerst aan deelnam samen met zijn copiloot Renaud Jamoul. Hij sloot de stages in Noord-Frankrijk als tweede af, op slechts 8,5 seconden achter winnaar Pierre Ragues.

Jos Verstappen tweede in Rallye des Route du Nord

Er werden in totaal twaalf proeven gereden, verdeeld over drie rondes met elk vier stages genaamd Estaires, Neuf-Berquin, Caudescure en La Sart. Verstappen eindigde in de eerste omloop als derde, vijfde, tweede en eerste. De stage-overwinning bracht hem naar de tweede plaats op achttien seconden achter Ragues.

Ook in de zesde en zevende stage was de Limburger de snelste, terwijl hij bij de vijfde en achtste stages respectievelijk tweede en vijfde werd. Zijn achterstand op de leider werd iets groter: 22 seconden.

Door opnieuw de snelste tijd neer te zetten in de negende proef verkleinde hij de kloof tot slechts 6,8 seconden van Ragues. Na een tweede snelste tijd en nog een stage-overwinning, begon Verstappen aan de laatste proef met een achterstand van 8,2 seconden. Ragues won de laatste etappe met de snelste tijd, waardoor Verstappen de rally afsloot met de tweede plaats.

“Dit was voor mij de eerste rally van het seizoen en die hebben we aangegrepen als voorbereiding op mijn seizoen van 2024. Het was een voor mij nieuwe rally, op een glad parcours door de vele regen die gevallen was. Maar die omstandigheden waren natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Hoe meer rally’s ik rijd, hoe beter de samenwerking met mijn copiloot Renaud verloopt. Het was een goed begin, ik heb me vermaakt”, aldus Jos Verstappen.