F1 Nieuws

Kwalificatie Formule E in Jakarta: Frijns laatste, Günther weer op pole

04-06-2023 08:10 Laatste update: 10:02
5

Maximilian Günther heeft zijn vorm van de tiende ronde in Jakarta meegenomen naar de elfde. Ook daar zorgde de Duits-Oostenrijkse coureur voor poleposition. Robin Frijns moet genoegen nemen met de laatste plaats.

Günther won elke rit in de kwalificatie. In de finale was de Maserati MSG-coureur niet te stoppen en wist hij zijn teamgenoot Edoardo Mortara en regerend kampioen Stoffel Vandoorne met relatief gemak te passeren.

Dennis vs Günther

Hetzelfde duo als gisteren: Jake Dennis en Günther stonden (net als zaterdagochtend) in de finale en hoewel de Maserati-coureur gisteren pas zijn eerste Julius Baer Pole Position behaalde, maakte hij er twee op rij van in Jakarta. Met maar liefst 0,585 seconden sneller dan Dennis is Günther de eerste coureur met een opeenvolgende pole sinds Dennis dat vorig jaar in Londen deed.

De race in Jakarta start om 10:00 uur Nederlandse tijd. Zie hier de starting grid van de race.