F1 Nieuws

Van Kalmthout maakt een sprong in het IndyCar-klassement na podiumplek

02-05-2022 08:33
1

Het IndyCar-seizoen van 2022 is vier races onderweg en met zijn derde plaats in de Grand Prix van Alabama heeft Rinus van Kalmthout een sprong gemaakt in het klassement. De Nederlander houdt zelfs zicht op de leiders in het kampioenschap.

Voor Rinus Veekay was het een geslaagd weekend op het Barber Motorsports Park in Alabama. De Nederlander veroverde de pole en reed uiteindelijk naar een derde plek. De man uit Hoofddorp was natuurlijk teleurgesteld dat hij in de slotfase van de race zijn overwinning verspeelde, maar kon voor het eerst dit jaar weer naar het podium.

Veekay klimt

Tot nu toe was Veekay namelijk nog niet aan het vliegen voor Ed Carpenter Racing. In de openingsrace in St. Petersburg eindigde hij nog als zesde, maar in de twee race erna eindigde hij als tiende en als dertiende. Zijn derde plek in Alabama kwam dan ook goed van pas, want met 106 punten staat hij nu zevende in het klassement.

De Nederlander heeft daarmee een achterstand van 38 punten op de klassementsleider Alex Palou. De Spanjaard won nog geen race, maar eindigde al wel drie keer op het podium. Scott Mclaughlin, Josef Newgarden en Will Power staan echter allemaal binnen tien punten afstand van de regerend IndyCar-kampioen.