F1 Nieuws

In beeld: Zo zette Verstappen in Baku een indrukwekkende snelste raceronde neer

11-06-2021 15:45
11

Ondanks dat hij de Grand Prix van Azerbeidzjan zonder punten afsloot, wist Nederlands eigen Max Verstappen wel de snelste raceronde op het Baku City Circuit op zijn naam te zetten. Bekijk hieronder deze ronde vanuit de cockpit van de coureur.

Op de officiële twitterpagina van Red Bull racing plaatste het team vandaag de volledige onboard-video van Max Verstappens snelste raceronde in Baku. “Blitzen op Baku”, zo luidt het onderschrift van het team.

Met een indrukwekkende 1:44:481 wist Verstappen zowel zijn teamgenoot alsook Lewis Hamilton voor te blijven ruim twee tienden voor te blijven. Normaliter was deze tijd goed geweest voor een extra punt in het kampioensstrijd, maar gezien Verstappen buiten de top tien eindigde zal deze waarschijnlijk niet toegekend worden.

Snelste sector een

De Red Bull-coureur en leider in het kampioenschap zette in sector een de snelste tijd van de dag neer: 36,911. In de tweede sector noteerde hij een tijd van 41,966, waarna hij de laatste sector voltooide in 25,547 seconden. Hoewel het hem geen punten op zal leveren is het zeker een geweldig beeld de Nederlander te zien schitteren op het asfalt.