Envision Formule E kampioen 2022/2023 na ePrix Londen
30 juli 2023 om 20:48
Laatste update: 30 juli 2023 om 21:40
  • Daniel de Ruiter

Terwijl bij de Formule 1 net de zomerstop aanbreekt, zit het Formule E-seizoen erop. De laatste race van de FE is verreden in Londen. Nick Cassidy van Envision Racing won op zondag in Londen en zorgde met de 28 punten die hij pakte in het laatste FE-weekend ervoor dat zijn team Envision kampioen is geworden.

Winst Cassidy maakt Envision FE-kampioen

Bij de coureurs was de FE-kampioen al bekend. Dat was Jake Dennis van Avalanche Andretti die in de race van Londen op zondag derde werd en de snelste raceronde pakte. De Nieuw-Zeelandse Cassidy finishte vanaf pole position op een krappe vijf seconden voor Mitch Evans van Jaguar TCS die als tweede was gestart. Het gat daarachter was een stuk groter. Dennis was zestien seconden trager dan de Australiër.

Envision-teamgenoot Sébastien Buemi heeft er dit seizoen samen met Cassidy voor gezorgd dat de titel naar het team ging. In Londen finishte de Zwitser op zondag op P6 net achter Stoffel Vandoorne. Envision pakt de titel met slechts twaalf punten voorsprong op Jaguar. Het team van kampioen Dennis, Avalanche Andretti, werd derde met 252 punten.

Heeft Frijns goede deal gemaakt?

De Nederlandse FE-coureur Robin Frijns finishte het seizoen op P22 met slechts zes punten. Zijn team ABT was de hekkensluiter bij de constructeurs en eindigt het 22/23-seizoen op P11. Frijns heeft naar verluidt wel een goede deal gesloten. Het gerucht gaat dat Frijns volgend jaar bij zijn oude team Envision weer gaat rijden. Als het team sterk blijft kan Frijns volgend jaar ook een stuk hoger eindigen.