Algemeen

Marko: 'Uitspraken Russell komen door frustratie in Bahrein'

13-03-2023 21:32 Laatste update: 21:33
49

Red Bull won met Max Verstappen de eerste race van het seizoen in Bahrein. Met een voorsprong van bijna twaalf seconden op teamgenoot Sergio Pérez en 39 seconden op Fernando Alonso, bleek Verstappen in zijn eerste race van het seizoen niet te verslaan. George Russell zei daarover dat Red Bull elke race zal winnen dit seizoen, Helmut Marko weerlegt deze uitspraken in gesprek met Motorsport.com.

Frustratie uit Bahrein

De 25-jarige Mercedes-coureur zag de gigantische voorsprong van Verstappen en zei na afloop in Bahrein dat Red Bull dit jaar elke race zal gaan winnen.

Gevraagd naar de uitspraak van de Brit dat Red Bull dit seizoen elke race zal winnen, zei Helmut Marko: "Nee. Deze uitspraak van Russell kan misschien verklaard worden door de huidige frustratie van de race van Mercedes in Bahrein."

'Het was een race op een circuit waar het asfalt ruw is, daardoor slijten de banden sneller.'

Overschrijding budgetcap

Na de overschrijding van de budget cap in 2021 door Red Bull werd er 10% minder tijd in de windtunnel toegekend. Marko zegt hierover dat er met een goed plan te werk moest worden gegaan in de windtunnel, in aanloop naar het huidige seizoen.

Het mag duidelijk zijn dat Red Bull tot op heden nog geen last heeft van de opgelegde straf. George Russell finishte in zijn zwarte bolide 55 seconden achter Verstappen op de zevende plek, twee plekken achter teamgenoot Lewis Hamilton die eindigde op plek vijf.