Racing Team Nederland pakt in Daytona tweede plek in LMP2-klasse

30-01-2022 19:45 Laatste update: 19:52
24

Ludo van Denderen

De blik van de internationale autosportwereld was zaterdag en zondag grotendeels gericht op de 24 uur van Daytona. Ook dit jaar bleef de race aantrekkelijk en spannend tot de laatste seconde. Na een etmaal racen was er een mooi Nederlands succes.

Slotfase

Het Racing Team Nederland met Giedo van der Garde, Rinus Veekay, Dylan Murry en Frits van Eerd veroverde de tweede plaats in de LMP2-klasse. De podiumplek kwam pas in de allerlaatste minuten tot stand, nadat de concurrentie in de slotfase even van de baan was geraakt. Met Van der Garde achter het stuur ging Racing Team Nederland acht minuten voor het vallen van de vlag van plek vier naar plek 2. Uiteindelijk kwam hij zelfs slechts zeven seconden tekort voor de zege.

In de LMP3-klasse won Kay van Berlo met zijn team Riley Motorsports. De algehele overwinning in Daytona werd gepakt door het team van Mayer Shank Racing, met onder meer achter het stuur de ervaren Hélio Castroneves. De Braziliaan had na 24 uur racen net iets meer dan drie seconden voorsprong op Taylor.

Pech voor Van der Zande

Rengar van der Zande, voormalig Formule 1-coureur Sébastien Bourdais, IndyCar-kampioen Scott Dixon en regerend IndyCar-kampioen Alex Palou hoopten met Chip Ganassi Daytona te winnen. Maar het favoriete viertal had verschillende pechgevallen en zag daardoor de zege al snel aan de horizon verdwijnen.