F1 Nieuws

IndyCar: Van Kalmthout ondanks zware teleurstelling tevreden

02-05-2021 09:45
3

Rinus van Kalmthout kwam in de IndyCar-race van zaterdag niet verder dan een twintigste plaats. De Nederlander reed op de Texas Motor Speedway lange tijd op de zesde positie, maar moest door pech in de race genoegen nemen met een twintigste eindplaats.

De weersomstandigheden in Texas zaten niet bepaald mee, waardoor de wedstrijdleiding de kwalificatie moesten afgelasten. Het betekende dat het klassement werd aangehouden voor de startposities en Van Kalmthout op de achtste positie aan de wedstrijd mocht beginnen. De Hoofddorper begon uitstekend en ging enkele coureurs voorbij, waarna hij op de zesde plaats kwam de rijden. Rondes later lag hij op de twaalfde plaats.

Het team besloot hem bij ronde 153 van de 200 naar binnen te roepen voor een pitstop, maar dat bleek precies op het verkeerde moment te zijn. Zeven rondes later zag hij de gele vlag zwaaien, waarna vrijwel alle rijders besloten om naar binnen te gaan. Daardoor kwam hij op een ronde achterstand te liggen, wat hij niet meer kon goedmaken in de race.

Het was een harde dreun voor Van Kalmthout, al kon hij het na de race goed accepteren. Hij stelt op de website van zijn team Ed Carpenter Racing: "Het was een zware race, ik ben blij dat ik gefinisht ben. We deden het best aardig, maar waren gewoon erg ongelukkig."