F1 Nieuws

F1 Academy-racewinnaar Pin raakt zege kwijt na opmerkelijke overtreding

10 maart - 07:40
20

Racewinnaar Doriane Pin is haar zege kwijtgeraakt na een opmerkelijke overtreding na de finish van de tweede F1 Academy-race. Ze kreeg een tijdstraf van 20 seconden opgelegd, waardoor de als tweede geplaatst Abbi Pulling naar de hoogste trede van het podium werd gepromoveerd. De Nederlandse Maya Weug werd gepromoveerd van P3 naar P2.

Dominante Pin raakt zege kwijt na overtreding

In Saoedi-Arabië is het tweede seizoen van de F1 Academy van start gegaan. Dit jaar worden de vrouwen gesteund door Formule 1-teams en rijden ze ook in dezelfde raceweekenden als de F1-coureurs. Het eerste weekend werd gedomineerd door Doriane Pin, met twee pole positions en twee overwinningen.

Haar tweede overwinning moet ze echter inleveren. Mercedes-vertegenwoordiger en Prema-coureur Pin zorgde na afloop van de tweede race voor een opmerkelijk moment. Nadat ze was gefinisht reed ze nog vol door in de veronderstelling dat ze nog een ronde moest. Omdat ze twee keer over de finish kwam, stelden de stewards een onderzoek in.

Het resultaat van dat onderzoek is dat ze haar eerste plaats van zaterdag kwijtraakt. Dit omdat ze vol gas bleef doorrijden en opnieuw over de finish reed, ondanks het feit dat de marshals met rode vlaggen zwaaiden om haar aandacht te trekken. Dit kwam haar op een drive-through penalty te staan, die werd omgezet in een tijdstraf van 20 seconden.