Algemeen

Bagnaia wereldkampioen MotoGP na spannende race in Valencia

06-11-2022 15:00 Laatste update: 21:52
6

Pecco Bagnaia heeft het wereldkampioenschap in de MotoGP op zijn naam geschreven. In de slotrace van het MotoGP-seizoen op het circuit van Valencia finishte de Italiaan als negende, maar dat was genoeg voor de wereldtitel. Fabio Quartararo, de wereldkampioen van 2021, kwam als vierde over de finish en eindigde daardoor als tweede in het kampioenschap.

De garage van het Italiaanse Ducati stond op z’n kop toen de 25-jarige Bagnaia over de streep kwam. Na zijn start als achtste moest hij vooral zien uit de problemen te blijven. Met Jorge Martin op pole position en Marc Marquez en Jack Miller daarnaast had ook Quartararo niet de beste plek om van te starten. Na een wereldstart nam Alex Rins de koppositie over. Quartararo maakt een paar foutjes, ging wijd en kwam zelfs in aanraking met Bagnaia. Toch bleven beide coureurs overeind in een wedstrijd vol valpartijen en werd het kampioenschap beslist in het voordeel van de Italiaanse coureur.

Sterk seizoen voor Bagnaia

Bagnaia reed een sterk seizoen, waarin hij maar liefst 7 van de 21 races en stond hij 10 keer op het podium. Het is voor het eerst in 50 jaar dat er een Italiaanse coureur met een Italiaanse motor wereldkampioen wordt in de MotoGP.

Rins won de wedstrijd , Brad Binder kwam als tweede over de streep en Martin werd derde.