Algemeen

IndyCar: Van Kalmthout eindigt in middenmoot na anonieme race

25-04-2021 20:33 Laatste update: 21:52

Rinus van Kalmthout heeft geen potten kunnen breken tijdens de IndyCar-race. De Nederlander mocht vanaf de zevende plaats aanvangen, maar reed vervolgens een anonieme wedstrijd. Een negende plaats bleek het maximaal haalbare voor 'Veekay'. Colton Herta pakte de zege op overtuigende wijze.

De nog maar 21-jarige Amerikaan bleef de hele wedstrijd uit de problemen, ondanks het feit dat Joseph Newgarden in de slotfase bleef aandringen met zachtere banden. Herta bleef foutloos en verwees zijn concurrent daarmee naar de tweede plek. De derde plek ging naar Simon Pagenaud.

Van Kalmthout negende

De start van Van Kalmthout was redelijk. Hij schoof een plekje op naar de zesde plaats, maar nadat er een safety car-situatie ontstond, leek de twintigjarige coureur uit Hoofddorp de temperatuur niet meer echt in zijn banden te hebben. In de eerste stint viel Van Kalmthout daarom terug naar de tiende plaats, alvorens hij zijn zachte banden omruilde voor de hardere compound.

Van Kalmthout bleef rond de tiende plaats zwerven en eindigde de wedstrijd uiteindelijk als negende door Sebastien Bourdouis tien ronden voor het einde nog te passeren. Marcus Ericsson, Takuma Sato en Will Power kenden een hele goede zondag. Zij boekten allemaal zo'n tien plaatsen winst in de honderd ronden tellende wedstrijd in Sint Petersburg, ondanks dat het moeilijk inhalen bleek op het circuit. Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean werd dertiende.

Veekay staat nu op een gedeelde zesde plaats in het kampioenschap. Álex Palou voert de leiding aan en ook Herta, Dixon en Newgarden staan er goed in de strijd om de titel.