GPBlog

Ludo van Denderen



Ludo van Denderen was jarenlang actief in de voetballerij, onder andere werkend voor Feyenoord en Fortuna Sittard. Als journalist was hij werkzaam op de sportredactie van onder andere het Algemeen Dagblad en Omroep Brabant. Ook daar lag zijn focus op het voetbal, maar zijn echte passie lag in de autosport.

Toen Jos Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1, zat Ludo voor de televisie. Sinds 1996 staat er zelfs een onderdeel van de Simtek uit ’95 - afkomstig uit de failliete boedel van het Engelse team - in zijn woonkamer. Sinds de jaren negentig volgt hij de Formule 1 op de voet, vaak ook op de circuits overal ter wereld. Andere raceklassen kunnen eveneens op zijn interesse rekenen: WEC, DTM, IndyCar en ga zo maar door.

Ludo zet momenteel al zijn ervaring in om van GPblog dé autosportsite van Nederland te maken. De afgelopen jaren had hij namens GPblog verschillende primeurs, en sprak hij met autosportgrootheden als Mario Andretti en Jacques Villeneuve. Naast zijn werk voor GPblog werkt Ludo ook voor de sportredactie van Nu.nl.