Spin maakt einde aan Race of Champions 2023 voor Coulthard

29-01-2023 12:31
1

David Coulthard is gestrand in de groepsfase van de Race of Champions 2023. Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor de voormalig Formule 1-coureur, die zijn eerste race van de dag won.

Win & spin voor Coulthard

Coulthard nam het op tegen eTouring Car-kampioen Adrien Tambay, zoon van voormalig F1-coureur Patrick Tambay. In de eerste ronde was het de Schot die zegevierde, maar in de tweede ronde was hij iets te enthousiast en kwam hij door een spin achterstevoren te staan.

Dat betekende een behoorlijk tijdverlies, waardoor de dertienvoudig Grand Prix-winnaar een langzamere algemene tijd klokte dan Tambay. De rest van het evenement zal hij dus als toeschouwer moeten uitzitten. Een tegenvaller voor de 51-jarige Schot, die in het verleden de Race of Champions twee keer won.