F1 Nieuws

Van Kalmthout blijft ook in 2022 actief in het IndyCar-kampioenschap

27-09-2021 09:33 Laatste update: 09:50
2

Rinus van Kalmthout is ook in 2022 te bewonderen in het IndyCar-kampioenschap. De Nederlander maakte op zondag bekend dat zijn contract met het team van Ed Carpenter is verlengd.

Nieuw contract voor Van Kalmthout

Van Kalmthout heeft een unieke weg bewandeld voor een Nederlands autosporttalent, want al op vroege leeftijd maakte hij de keuze voor racen in Amerika. Daar geldt Veekay als een groot talent, nadat hij het Indy Pro 2000-kampioenschap won, en tweede werd in de opstapklasses USF2000 en de Indy Lights.

In 2020 kreeg Van Kalmthout zijn kans om in de hoogste klasse in actie te komen voor Ed Carpenter Racing. Het team van de Amerikaanse coureur zag veel talent in de Nederlander, en dat bleek niet onterecht. Sindsdien won Veekay namelijk al de GMR Grand Prix op de Indianapolis Motor Speedway, en brak hij het record door als jongste ooit op de eerste startrij te kwalificeren voor de Indy 500.

‘’Ik ben blij om te vertellen dat ik ook volgend jaar voor Ed Carpenter Racing rijd. Gedurende de eerste seizoenshelft hebben wij veel progressie geboekt. Ik won mijn eerste race op een road course, we stonden op het podium op een stratencircuit en ik vertrok voor de Indy 500 vanaf de voorste startrij. In elke discipline hebben we onszelf kunnen bewijzen’’, laat Rinus weten in het persbericht.

Slecht eind van het seizoen

"De tweede seizoenshelft verliep qua resultaten minder voortvarend, vanwege ongelukkige strategische keuzes en soms gewoon pech. Mijn doel is om het team maximaal te motiveren om tijdens de komende winter samen de aandachtspunten onder handen te nemen, zodat we het hele seizoen 2022 door constant kunnen presteren."

"Onze doelen zijn duidelijk: we willen volgend jaar strijden met de kampioenschapskandidaten, nog vaker op het podium staan en races winnen. Al zijn we niet het grootste team, zit er veel potentie in ons totaalpakket. De teaminterne sfeer bij ECR draagt bij aan onze motivatie – het voelt als een vriendenclub die voor elkaar door het vuur gaat, met als inzet het scoren van de best denkbare resultaten", besluit de Nederlander.

Van Kalmthout reed afgelopen zondag ook direct de laatste race van het IndyCar-kampioenschap. Daar kwam hij van een 24ste plek knap terug naar de 10e plek en leek er zelfs meer in te zitten. Niet voor het eerst zorgde een technische malheur (brandstofdruk viel weg) voor een terugval, waardoor het seizoen van Rinus eindigde in mineur. Het nieuwe seizoen gaat op 27 februari 2022 weer van start met de eerste race in Florida.