F1 Nieuws

Ricciardo kreeg tijdens race Silverstone last van allergische reactie

24-07-2021 09:14
4

McLaren beleeft een uitstekend seizoen en presteerde ook tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië weer goed. Waar Lando Norris achter Valtteri Bottas op de vierde plaats eindigde, bereikte Daniel Ricciardo de vijfde eindpositie. Die laatste prestatie was achteraf knapper dan gedacht.

De Australiër moest tijdens de race hard zijn best doen om Carlos Sainz achter zich te houden. Hoewel hij het daarmee druk genoeg had, kreeg Ricciardo in de twaalfde ronde van de race plotseling koorts als gevolg van een allergische reactie op pollen. Hij had echter geen mogelijkheid meer om erop te anticiperen en moest doorrijden, zo schrijft het Spaanse Soy Motor.

Tegenvallende pitstop Norris

Ricciardo eindigde vervolgens ruim 14 seconden achter Norris. De McLaren-coureur had tijdens de GP een goede kans op een podiumplaats, maar door een tegenvallende pitstop moest Norris veel seconden inleveren. De Engelsman kwam de teleurstelling vervolgens niet meer te boven en moest genoegen nemen met een vierde positie.

Voorlopig staat Ricciardo op de achtste plaats in het wereldkampioenschap. De Australische coureur behaalde 40 punten en staat daarmee 11 punten voor op Pierre Gasly. Zijn achterstand op nummer zeven Sainz bedraagt 18 punten.