F1 Nieuws

Nederlands racetalent verovert plek in de Ferrari Driver Academy

22-01-2021 18:32 Laatste update: 18:41
7

De Nederlandse Maya Weug heeft het Girls on Track-programma van de FIA gewonnen, en heeft daarmee een plaats in de Ferrari Driver Academy veroverd. De 16-jarige coureur wist 25 andere jonge vrouwen te verslaan in de finale van het karttoernooi.

Eerste vrouwelijke coureur bij Ferrari Driver Academy

Weug is geboren in Spanje, met een Nederlandse vader en Belgische moeder. Ze is de eerste vrouw die lid wordt van de Ferrari Driver Academy, zo meldt Ferrari op hun website.

Het Girls on Track-programma is opgezet door de FIA in samenwerking met Ferrari, in een poging om meer vrouwelijk racetalent op de baan te krijgen. Meisjes tussen de 12 en 16 jaar van over de hele wereld namen deel aan het programma.

Uiteindelijk bereikten vier meisjes te finale. Zij kregen allemaal een introductie in de Ferrari Driver Academy, en mochten daarbij in een Formule 4-auto testen. In november werd het programma nog uitgesteld omdat één van de vier finalisten positief werd getest op het coronavirus, maar in januari kon het programma hervat worden.

Met haar overwinning zet Weug een flinke stap in haar racecarrière. Behalve een plek in het trainingsprogramma van Ferrari, krijgt ze namelijk ook een plek in het Formule 4-kampioenschap van 2021.

Formule 4-kampioenschap 2021

“Ik was zo nerveus! Ik heb er geen woorden voor, heel erg bedankt”, reageerde Weug toen het nieuws bekend werd gemaakt. “Het is altijd mijn droom geweest, sinds ik begon met karten. Het is geweldig om bij Ferrari te zijn, en om hier te zijn en te winnen. Ik ben ontzettend blij”, aldus het jonge racetalent.