F1 Nieuws

Uitslag tweede etappe Dakar Rally 2021 | Tweemaal Nederlander in top 10!

04-01-2021 15:00 Laatste update: 17:34

De eerste uitslagen zijn binnen voor de tweede etappe van de Dakar Rally 2021. Joan Barreda Bort wint de tweede etappe bij de motoren en pakt daarmee ook de leiding in het klassement over van Toby Price, die ver wegviel in het klassement. Verder finishte er twee Nederlanders in de top 10. Ten Brinke bij de auto's en Van den Brink bij de vrachtwagens.

Volg hier LIVE de laatste ontwikkelingen tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally 2021!

De eerste uitslag van de Dakar Rally is binnen, met de motoren die zoals gebruikelijk als eerste finishen. Na de proloog en de eerste etappe was het nu tijd voor alweer de tweede etappe in Saoedi Arabië en het is de Spanjaard Joan Barreda Bort die er met de overwinning vandoor is gegaan en direct ook de leiding pakt in het klassement.

Voormalig klassementsleider Toby Price beleefde een mindere dag. Hij kwam al snel in de problemen en verloor uiteindelijk 32 minuten op de leider van vandaag. Daardoor zakt Price naar de 15e plek in het klassement. De Nederlander Paul Spierings is als 30e binnen gekomen op 34 minuten van de winnaar. Hij stijgt naar de 35e plek in het klassement.

30. Spierings

De tweede etappe bij de auto’s is gewonnen door Nasser Al-Attiyah. De man uit Qatar reed een extreem snel laatste stuk, waar hij de dagzege weg kon grijpen van de eerdere leider Stephane Peterhansel. De Fransman pakt wel de leiding in het klassement over van Carlos Sainz, die als derde eindigde in deze race.

Ook voor de Nederlander Berhard ten Brinke is het een uitstekende dag. In de voorlopige daguitslag staat hij als tiende geklasseerd op 21 minuten van de winnaar. Hij stijgt daarmee in het klassement naar de negende plek. De gebroeders Coronel zijn nog onderweg en kwamen als 34e aan bij het 8ste waypoint. Erik van Loon verliest momenteel heel veel tijd. Hij kwam als dertiende over de streep bij het zevende waypoint, maar is nog altijd niet gezien bij waypoint acht.