F1 Power Rankings: Twee uitgevallen coureurs in top drie

04-11-2020 13:43 Laatste update: 16:48
5

Elk Grand Prix-weekend worden coureurs beoordeeld op hun prestaties in de Formula 1 Power Rankings. Hierbij worden ze echter niet beoordeeld op hun eindklassering, maar op hun acties op de baan gedurende het weekend.

In de Power Rankings van de Grand Prix van Emilia Romagna op Formula1.com zien we Pierre Gasly op de eerste plaats staan. Hij viel in de beginfase van de wedstrijd al uit, maar zijn prestaties tot dan toe, met een vierde plaats in zowel de training als de kwalificatie, waren indrukwekkend genoeg voor een 9.3.

Gasly wordt gevolgd door Daniel Ricciardo op de tweede plaats, met een 9.2. Ricciardo wist zijn tweede podium op rij te behalen voor Renault na de uitvalbeurt van Max Verstappen.

Max Verstappen maakt de top 3 compleet: Hij krijgt een 9.0 voor zijn prestaties. Ook hij wist de race niet uit te rijden door een onverwachte klapband. Tot dat moment lag hij op koers voor de tweede plaats na een knappe inhaalactie op Valtteri Bottas.

Vierde staat Sergio Perez, die op de derde plaats lag tot Racing Point besloot hem binnen te halen voor een pitstop tijdens een Safety Car. Lewis Hamilton staat op de vijfde plaats. Hij wist de wedstrijd te winnen ondanks het mislopen van de pole position en een minder sterke start. Daar kwam echter wel een dosis geluk bij kijken, toen er heel kort sprake was van een Virtual Safety Car op het moment dat Hamilton zijn pitstop maakte.