F1 Nieuws

WK-stand coureurs: Verstappen weer geen punten, Raikkonen van de nul af

13-09-2020 20:58
14

Lewis Hamilton wint opnieuw een Grand Prix en schrijft 26 punten bij op zijn totaal. Hij reed namelijk ook nog de snelste ronde van de wedstrijd. Valtteri Bottas ziet het gat groter worden met zijn teamgenoot en Max Verstappen blijft nog altijd steken op 110 punten.

Voor Alexander Albon kwam het podium goed uit, de Thaise coureur klimt van de zesde naar de vijfde positie en staat nog maar twee punten achter Lando Norris. Lance Stroll verliest twee posities na zijn nul-score op Mugello.

Daniel Ricciardo doet uitstekende zaken in Toscane en heeft zijn derde vierde plaats van het seizoen te pakken waarmee de Australiër op een totaal van 53 punten komt. Hij haalt hiermee Charles Leclerc in, die zelf achtste werd en voor het eerst sinds de tweede GP op Silverstone weer punten mag bijschrijven. Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel werd voor de derde keer dit seizoen tiende.

Kimi Raikkonen is op zijn beurt na negen races van de hatelijke nul af. De Fin heeft de chaos in Toscane prima doorstaan en wist op een negende plek te finishen.