F1 Nieuws

Van Kalmthout zet goede vorm door: Veekay grijpt net naast eerste IndyCar-podium

31-08-2020 08:15
6

Rinus van Kalmthout heeft zijn goede vorm van de Indy 500 meegenomen naar de Gateway. In de twee races op het circuit in Illinois, wist Veekay twee keer in de top tien te eindigen en was het podium heel dichtbij.

Rinus van Kalmthout debuteert dit seizoen in het IndyCar-kampioenschap voor Ed Carpenter Racing. De Nederlander maakte veel indruk in de opstapklasses, maar had toch wat tijd nodig om in te komen. Een vijfde plek op de Indianapolis Motor Speedwas Road Course was tot nu toe met afstand zijn hoogtepunt van het seizoen.

Veekay zet goede vorm door

Tijdens de kwalificatie van de Indy 500 maakt Veekay echter indruk door als beste Rookie en beste coureur van Chevrolet te kwalificeren op de vierde plek. In de race was er ook de pace, maar werd een fout in de pits hem fataal. De lessen van de Indy 500 heeft Van Kalmthout nu echter wel omgezet in goede prestaties op de Gateway.

Daar heeft Van Kalmthout namelijk een zesde en een vierde plek binnen weten te slepen. Tijdens de tweede race kwam Veekay dicht in de buurt van het podium, maar hield Will Power de Nederlander van zich af. Josef Newgarden won de tweede race voor Patricio O’Ward. Door de goede prestaties van dit weekend is Van Kalmthout op de 13e plek ook de beste rookie in het klassement met 181 punten. Komende woensdag en donderdag moet Veekay weer aan de bak, dan opnieuw op de Indianapolis Motor Speedwas Road Course.