Russell pakt derde overwinning op rij tijdens Grand Prix van Azerbeidzjan

08-06-2020 07:56
9 Reacties

George Russell weet van geen ophouden meer. Na zeges in Spanje en Monaco, wint Russell nu opnieuw tijdens de virtuele Grand Prix van Azerbeidzjan en kan hij zich opmaken voor de virtuele Formule 1-titel.

In de straten van Baku was het in de kwalificatie opnieuw Russell die van pole mocht vertrekken. De Brit is in blakende vorm en maakt goed gebruik van de online races waar hij wel aan de voorkant kan meedoen. Achter hem namen Alexander Albon en Louis Deletraz plaats. Het was niet de dag van Charles Leclerc, die vanaf P10 moest starten.

Niet iedereen heeft succes

Tijdens de race kwam Russell niet meer in de problemen. In de eerste paar ronden bleef Albon hem nog van dichtbij volgen, maar ook die moest op een gegeven moment afhaken en genoegen nemen met de tweede plek. Deletraz gooide zijn kans op een podium weg en zag nu Esteban Gutierrez op het podium staan. Lando Norris werd, niet voor het eerst, weer een vierde.

De andere F1-coureurs hadden zondagavond een minder succesvol optreden. Pierre Gasly eindigde buiten de punten op P12, Charles Leclerc finishte na een aantal crashes op P14 en Sergio Perez sloot de rij aan F1-coureurs op P15. De enige andere F1-coureur die punten wist te scoren was Nicholas Latifi, met een zevende plek.