F1 Nieuws

Verstappen met TeamRedline op podium tijdens 24 uur van Nürburgring

26-04-2020 18:43 Laatste update: 18:45
1

De afgelopen dag nam Max Verstappen met TeamRedline deel aan de 24 uur van de Nürburgring, waarbij werd gereden met het platform van iRacing. Het team van Verstappen wist met een derde plek op het virtuele Duitse circuit het podium te halen.

Er deden vier verschillende raceklassen mee aan de 24-uursrace; de GT3, de GT4, de TCR en de Cup. Het team met Verstappen in de gelederen nam deel aan de laatstgenoemde klasse. Hierin wist Porsche24 driven by Redline beslag te leggen op de grootste bokaal. R8G Esports greep het zilver, vlak voor de Red Bull Racing-coureur en zijn teamgenoten.

Schade voorkomt overwinning

Verstappen kreeg ondersteuning van ploegmaten Ayhancan Guven en Marcus Bech Jensen. Lang zag het er naar uit dat een overwinning zeker mogelijk was, maar in het laatste uur liep Guven flinke schade op. De wagen was hierdoor zo'n twintig seconden langzamer per ronde, waardoor de overwining uit handen werd gegeven en men genoegen moest nemen met P3.

Binnenkort zal Verstappen opnieuw de simulator betreden. Hij zal dan wederom zijn opwachting maken in het Real Racers Never Quit-kampioenschap.