Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen pakt eerste titel van 2020: Red Bull-rijder wint Real Racers Never Quit

04-04-2020 08:27

Max Verstappen heeft het Real Racers Never Quit-kampioenschap vrijdagavond op zijn naam geschreven. De Red Bull Racing-coureur heeft daarmee zijn eerste titel van 2020 binnengehengeld. De Nederlander wist zijn voorsprong van 133 punten met succes te verdedigen in de zesde ronde van het door TeamRedline georganiseerde kampioenschap.

De 22-jarige Nederlander wist zich voor de eerste en tweede race allebei op de eerste startrij te kwalificeren, op P2 achter landgenoot Kelvin van der Linde. Tijdens de eerste strijd weet Verstappen bij de start de eerste plek over te nemen van Van der Linde. De pole-sitter tikt de Limburger echter aan, waardoor Verstappen even het asfalt verlaat. Later maakt Verstappen bij Spoon nog een fout, waardoor hij nog eens drie plekken verliest. Verstappen valt helemaal terug tot de negende plek, maar werkt zit nog wel op naar de zesde stek. Lando Norris valt uit na een crash in de eerste race.

Verstappen over crash

Kelvin raakte me in de eerste bocht, maar het is zoals het is", stelde Verstappen nuchter bij zijn eigen website. "Later verloor ik nog drie plekken in Spoon. Dat is een verraderlijke bocht in iedere auto. Ik denk dat de auto met de bodem de baan raakte, waardoor ik spinde. Een beetje onfortuinlijk. Ik moet straks één plekje beter kwalificeren en dan komt het goed."

In de tweede race op Suzuka weet Verstappen Van der Linde niet in te halen bij de start, maar hij voert de druk wel op. Echter, Lando Norris komt voorbij na een klein foutje van Verstappen. Dat is ook meteen de einduitslag van de tweede race. Verstappen hield aan het einde van de rit nog 60 punten voorsprong over in het klassement.

Verstappen wist dat hij dichtbij was

"Ja, race 1 had ik kunnen winnen maar het kwam neer op een paar punten verzamelen die ik nodig had na mijn computercrash op Interlagos", aldus de achtvoudig Grand Prix-winnaar. "Anders was het kampioenschap al eerder beslist geweest. Het was de eerste keer dat ik met zo’n LMP2-auto reed en leuk om in te rijden. Ze zijn compleet anders dan een GTE-auto. Suzuka is een geweldige baan om te rijden en een van de beste circuits ter wereld.”