F1 Nieuws

Zo zag het Formule 1.5-kampioenschap er in 2019 uit

15-01-2020 07:00 Laatste update: 07:48
2

Gedurende het seizoen 2019 was er vaak kritiek op het feit dat de drie topteams een wel erg grote voorsprong hadden op de rest van het veld. De overige teams worden dan ook wel gekscherend het Formule 1.5-kampioenschap genoemd en volgens de deelnemers van dat kampioenschap was hun strijd veel spannender. Hieronder volgt een overzicht van die strijd.

In de volgende tabellen hebben we simpelweg de drie topteams uit de uitslag gehaald en gekeken welke coureurs boven komen drijven. Uit de officiële eindstand van het kampioenschap kan men al wel opmaken dat Carlos Sainz wereldkampioen Formule 1.5 is en ook op basis van het aantal overwinningen en podiumplaatsen kun je die conclusie trekken.

De coureurs hebben echter wel gelijk als ze zeggen dat de strijd spannender is geweest dan het gevecht vooraan in de Formule 1. Sainz won slechts 6 van de 21 races, er waren zeven verschillende Grand Prix-winnaars en elf verschillende podiumklanten. In de Formule 1 wisten maar vijf verschillende coureurs een Grand Prix te winnen en acht coureurs behaalden het podium.