Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout wint seizoenopener Indy Lights

10-03-2019 17:24 Laatste update: 17:30
6

Michael Janiec

Rinus van Kalmthout heeft in het Amerikaanse St. Petersburg een overwinning op zijn naam genoteerd. De vanaf P2 startende Nederlandse Indy Lights-coureur controleerde de race, nadat hij in de eerste bocht de leiding pakte.

Polesitter Oliver Askew verspeelde de race, door in de eerste ronde door uit te vallen na contact met de muur. Van Kalmthout wist in een later stadium van de wedstrijd zijn leiderspositie te verdedigen tegen Claman de Melo, die tevergeefs naar een opening zocht in de slotrondes.

De Nederlander herbevestigt zijn recente vorm, zo werd hij pas geleden kampioen in de Aziatische winterseries variant van de Formule 3. Superlicentiepunten bleven uit omdat de serie op onvoldoende verschillende circuits werd verreden, maar de coureur uit Hoofddorp maakte destijds indruk door Daniel Ticktum, junior bij Red Bull Racing, te verslaan.

Veekay komt op een totaal van elf overwinningen in de IndyCar-juniorklasse, ook was hij goed voor 22 podiumplekken uit 32 starts.