F1 Nieuws

Verrassende winnaar tijdens de Race of Champions

21-01-2019 14:24

Waar Team Nordic het landentoernooi won bij de Race of Champions, was er ook een verrassing tijdens het individuele toernooi. Formule 1 wordt het kroonjuweel van motorsport genoemd, maar geen van de Formule 1-coureurs ging er met de zege vandoor.

Benito Guerra is de naam van de winnaar van de Race of Champions 2019. De Mexicaan bezorgde daarmee het thuispubliek kippenvel, toen er in eigen land een zege kon worden gevierd. Met drie Mexicanen in de kwartfinale was het bovendien al een succes in het Autodromo Hermanos Rodriquez. Esteban Gutierrez en Patricio O’Ward bereikte namelijk ook de kwartfinales.

Sterker nog, na de groepsfase overleefde de drie Mexicanen ook de kwartfinales, waarna alleen Guerra in de finale zou belanden. Loic Duval moest het daarin ontgelden, tot luid gejuich van de fans als gevolg.

De Formule 1-coureurs brachten het er een stuk minder vanaf, aangezien Sebastian Vettel al in de groepsfase werd uitgeschakeld, en Mick Schumacher in de kwartfinales door Esteban Gutierrez. Ook Pierre Gasly eindigde in de kwartfinales, met een verlies tegen de uiteindelijke winnaar, Guerra.