Vettels crash vanaf P1 is de eerste in dertien jaar!

25-07-2018 09:00
5

Roy

Na de crash op Hockenheim maakten oud-coureurs en media gehakt van Sebastian Vettel. Zijn overwinning was binnen handbereik, maar door eigen toedoen verloor hij zijn eerste plek en eindigde zijn race in de muur. Het is de eerste keer in dertien jaar dat dit gebeurt.

In ronde 52 van de Duitse Grand Prix gleed Vettel van de baan. De weersomstandigheden speelden er natuurlijk een rol in, maar zo noemde Nico Rosberg het een typische fout van de Duitser.

Het is voor het eerst sinds de Grand Prix van Canada in 2005 dat een coureur zichzelf uitschakelde terwijl hij aan de leiding ging. Dat meldt RaceFans. In dat jaar was het de Spanjaard Fernando Alonso die in de muur knalde. Dat is met uitzondering van technische falen van de wagen.

De DNF van Vettel betekende een einde aan zijn reeks van veertien races in de punten. Een ander opmerkelijk feit is dat door de crash Hamilton als eerste finishte en het daarmee de derde race op rij was waarin de winnaar van de vorige Grand Prix geen punten scoorde.