Dit was de laatste winnaar van de Grand Prix in Frankrijk!

21-06-2018 10:58
1

Roy

Ondanks dat het alweer 28 jaar geleden is dat er een Grand Prix op Circuit Paul Ricard plaatsvond, streden er voor het laatst twintig F1-coureurs tegen elkaar in Frankrijk op 22 juni 2008. Wie ging er toen met de winst vandoor?

De laatste Grand Prix van Frankrijk dateert alweer van een decennium geleden en had Magny Cours als strijdtoneel. Op vrijdag is het precies tien jaar geleden dat Ferrari mocht zegevieren na een opmerkelijke race met een eerste en tweede plaats. Uiteindelijk kwam Felipe Massa als winnaar uit de bus, maar niet zonder slag of stoot.

Lange tijd lag zijn teamgenoot Kimi Raikkonen namelijk voor, die van pole position startte, en die had een behoorlijke afstand ingebouwd tussen Massa en de rest. Maar na de 36e ronde ontstonden er problemen met zijn bolide waardoor hij flink snelheid minderde. Wat bleek: een kapotte uitlaat gooide roet in het eten.

Massa kwam snel dichterbij en drie rondes later wist hij voorbij de Fin te gaan. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al beslist, want Massa stevende op een overwinning af terwijl uitlaat van Raikkonen ondertussen was afgebroken en door kon rijden om een tweede plaats te bemachtigen.

Met een plek op de hoogste trede van het podium was Massa de eerste Braziliaan die na landgenoot Senna in 1993 in Frankrijk wist te winnen. Bovendien pakte hij daarmee de leiding in het kampioenschap af van zijn balende teamgenoot.