F1 Nieuws

De Vries emotioneel na zege in Berlijn: 'Heb het best zwaar gehad'

16-05-2022 09:06
2

Nyck de Vries heeft zijn tweede Formule E-overwinning van 2022 op zak. De Nederlander won de tweede ePrix in Berlijn na een derde plek in de kwalificatie. De coureur van Mercedes was na afloop dan ook erg tevreden.

In de kwalificatie voor de tweede ePrix op de oude vliegbasis van Tempelhof in Berlijn, kwam de Vries al tot een knappe derde plek en in de race wist hij Robin Frijns en Edoardo Mortara nog te passeren. Nadat De Vries de eerste race van dit seizoen won, kon hij nu eindelijk weer juichen op het iconische circuit in de hoofdstad van Duitsland.

De Vries slaat terug

‘’Wat een fantastisch resultaat. De afgelopen raceweekenden waren niet makkelijk voor ons, dus ik ben ontzettend blij dat ik vandaag (zondag) heb gewonnen. Het was een erg emotioneel moment. Ik heb het de laatste drie races best zwaar gehad. Het was moeilijk om terug te slaan’’, laat een emotionele De Vries weten in het persbericht van Mercedes.

De regerend wereldkampioen FE maakt daarmee ook weer een sprong in het klassement. De geboren Fries staat nu zesde in het kampioenschap met 65 punten. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne behoudt de leiding in het klassement met 111 punten. Er zijn nog acht races te gaan, met als eerstvolgende race het debuut van de Formule E in Jakarta, Indonesië op 4 juni.